Per tal de poder dur a terme un model circuital primer hem de seguir uns passos concrets per a poder resoldre amb més facilitat els problemes que puguin surgir en l'anàlisi del circuit:
- Representació dels fenòmens físics més rellevants que tenen lloc en el circuit analitzat.
- Plantejar el sistema d'equacions que descriu el comportament del circuit.
- En el circuit s'ha de diferencia entre si:a)S'hi dissipa energia elèctrica; b)Se n'emmagatzema (Camps elèctrics i/o magnètics); c)Se'n genera (Corrent, voltatge).
- Arribats a aquest punt el nostre objectiu es poder predir (amb un mínim grau de fiabilitat) el que farà aquell circuit abans de posar-ho a prova al laboratori.
- És per aquest motiu (punt 4) que és adequat fer un bon esquema circuital per compendre'n l'estructura que és la clau per fer una bona anàlisi del circuit.
ELS ELEMENTS DE CIRCUIT
Avui hem vist que d'elements en un circuits en tenim de diversos tipus i, segons els que tinguem en el nostre circuit, en complicaran o no l'anàlisi matemàtic pertinent.
Mitjançant uns exemples hem pogut veure com en un circuit on només hi hagin elements passius (és a dir, resistors, d'ell en surgiran unes equacions lineals que ens seran molt més fàcils de resoldre perquè coneixem diversos sistemes (cramer, gauss, substitució, igualació,etc.)
En canvi, quan en el nostre circuit hi són presents elements no passius i que a la llarga tenen un comportament clarament no linial, com ara els condensadors, les bobines,etc. Necessitem plantejar un sistema d'equacions en el qual hi apareixen les derivades d'una funció i hem de resoldre un sistema d'equacions diferencials que a nivell matemàtic és molt més feixuc de resoldre.
Per tant, el que farem el proper dia de classe serà veure de quina manera podem ajustar aquests circuits complexos, simplificant-ne el càlcul.
Circuit amb Eq. Diferencials Circuit amb components passius